ČIŠČENJE JETER

 
 

Nisem navdušena nad radikalnimi dietami in enodnevnimi čistilnimi akcijami.

Celice si zapomnijo izpuščeni obrok – naslednjega bodo shranile za slabe čase!

Celice si zapomnijo, da niso dobile  hranilnih snovi, ki jih potrebujejo za normalno delovanje! Vaše celice ne vedo, če je mogoče to, kar ste pojedli včeraj za kosilo vaš zadnji obrok; ne vedo, kdaj bodo dobile spet hrano, zato so se “odločile” (sproži se samoohranitveni sistem), da bodo shranjevale zalogo za slabe čase. Tukaj tiči tudi vzrok, zakaj se z leti vedno teže shujša.

Preberite tudi: Kako okrepiti imunski sistem

ZDRAVO-HUJSANJE-RAZSTRUPLJANJE

Telo je potrebno gledati kot celoto. Jetra so čistilna naprava našega telesa.  Jetra ne smemo gledati tako kot na nek del v pralnem stroju, ki ga je potrebno očistiti – npr. filter.

  • Jetra postanejo zamaščena, če imate premalo vlaknin v prehrani. Prvi del čiščenja telesa  se odvija v črevesju. Pomislite – če imate slabo prebavo, je tako, kot da bi imeli v stanovanju polno smeti in odpadkov. Nič vam ne bo pomagalo  kupovati dišave za stanovanje, če imate sredi  stanovanja smeti, ki gnijejo. Ali imate dovolj probiotikov v svoji prehrani. Dobite jih v kislem mleku, jogurtu, kefirju, zelnici… Da se dobre bakterije lahko razmnožujejo pa potrebujete t.i. prebiotike – to je podlaga za rast dobrih bakterij. V bistvu  so to vlaknine, ki jih dobite z zelenjavo in če je premalo zaužijete, se maščobe iz jeter ne morejo izločiti in zato postanejo jetra zamaščena. Rešitev je – uživajte 5 x na dan zelenjavo.
  • Tudi pomanjkanje B-vitaminov – predvsem B8 – holin vplivajo na  to, da maščoba zastaja v jetrih in posledično maščobne  molekule ne morejo prispeti do celic – predvsem možganskih celic.  Okoli maščobnih molekul se naredi beljakovinski ovoj, ki preprečuje, da bi se maščobe nalagale na stene žil. Ko je pomanjkanje B-vitaminov, maščobne molekule ostajajo v jetrih in posledica so zamaščena jetra. Holina dobite največ jv jajcih – rumenjak, pšeničnih kalčkih, pivskem kvasu in jetrih.
  • Pri čiščenju jeter je potrebno poskrbeti predvsem za pravilno izločanje strupov iz telesa. Pri tem vam bodo v veliko pomoč vitamini in minerali. Potrebujete karotenoidne snovi (korenček),  C-vitamin (limona), E-vitamin (pšenični kalčki), B-vitamini (pivski kvas),  selen (česen), cink (gobe), baker (ribe), magnezij (mandlji). Mislim, da je prava umetnost vse to zaužiti v enem obroku, zato je tukaj pametno poseči po naravnem prehranskem dopolnilu, ki vse to vsebuje – več informacij: http://www.srecno-zivljenje.com/betaguard.html
  • Živila, ki zelo  pomagajo pri čiščenju jeter: pršut, korenje, špinača, grenivka, avokado, brokoli, jajca, šparglji, zelje, cvetača in ohrovt.

Kot vidite, ni cilj stradanje ali enostranska dieta, pač pa izobilje hranil, ki poskrbijo za čiščenje telesa. Seveda pa ne smemo pozabiti na pitje vode, v katero stisnite limono in dodajte ščepec navadne piranske soli. Sol – natrij je namreč ključ do razstrupljanja.

Natrij je namreč odgovoren za vezavo kalija, ta je odgovoren za vezavo kalcija; kalcija pa nase veže kisline v telesu, ki se spremenijo v soli in jih potem izločimo preko ledvic in mehurja. Zato pijte veliko vode, še bolje pa je, da si pripravite čaj iz pegastega badlja, ki pomaga pri čiščenju jeter. Lahko si pripravite mešanico čajev – rman, pagasti badelj,  kopriva in zlata rozga, ki vam dodo še dodatno pomagali pri čiščenju telesa.

hujsanje-shake-neolife-zdravohujsanje

Pomagajte si pri razstrupljanju telesa in čiščenju jeter z napitkon NeoLife http://www.srecno-zivljenje.com/zdravo-hujsanje.html#napitek-za-hujsanje-gr-conrtol