HUJŠANJE IN SMEH

 
 

 

Ste se danes že kaj smejali?

 

  Poznam kar nekaj ljudi, ki jih “štima” vreme. Zjutraj pogledajo skozi okno in že imajo pokvarjen dan; pravzaprav, že prejšnji večer gledajo večerne novice, vidijo vremensko napoved, predhodno pa poslušajo vse mogoče negativnosti iz celega sveta in ni nič nenavadnega, da gredo v posteljo vsi čemerni, zjutraj pa se zbudijo še bolj nejevoljni.    SMEH IN HUJŠANJE

 

 Pomislite  na kup negativnih novic, ki jih vsak dan slišite. Ko poslušate novice, govorijo same negativnosti, ko odprete časopis, je zapolnjen z novicami o nesrečah in tragedijah. Ali imate lahko po taki dozi vseh negativnih novic občutek, da je svet lep, da se dogajajo lepe stvari, da je okrog nas izobilje dobrega, lepega in pozitivnega?

 

Hormonska zmeda 

Hormoni so kanal za komunikacijo v našem telesu. Hormoni se neposredno odzivajo na naše počutje. Ta komunikacija deluje takoj! Kup funkcij v našem telesu je odvisna od hormonov. V zadnjih petdesetih letih je opaziti nedvomen porast zdravstvenih težav povezanih s hormoni. Neplodnost, rak na dojkah ,jajčnikih in materničnem vratu drastično narašča. V Veliki Britaniji je prizadeta za rakom na dojkah vsaka osma ženska, v primerjavi z letom 1940, ko je obolela vsaka 22 ženska.  Da ne govorimo o zmanjšanem številu semenčic pri moških in problemih s prostato.  (Vas zanima več – knjiga  100% zdravi vas bo navdušila!

 

 Obstaja rešitev!

  Najprej iz stopimo  iz ponorelega ritma, če pa smo že notri, pa vsekakor lahko kontroliramo, kaj bo “vstopilo” v nas. Ko imam občutek, da mi nekdo krade čas s svojim “jamranjem”, mu pokažem na moja ušesa in ga  vprašam: “Vidiš, kaj je to?” “Ušesa” odgovori. “Točno, to so maja ušesa, ne pa koš za odpadk e.” Na ta način mu/ji dam točno vedeti, da me ne zanimajo razprtije, ki se dogajajo okoli  mene in na katere ne morem vplivati.  

ključ

 

Ali lahko zdržite vsaj en dan brez poročil, brez časopisov in brez opravljivih revij? Ali lahko en dan govorite samo pozitivno?   Zakaj bi morali sodelovati pri   širjenju negativne energije? Vsa čustva, ki jih občutimo, se namreč prenašajo na  naše telo. Več o vplivu smeha  SMEH 

 
Tudi pri hrani je enako. Ni vsaka hrana dobra zame. Določena hranila spodbudijo delovanje hormonov, druga hrana jih zavira. Več o hrani, ki tvori hormone lahko preberete
  HRANA ZA HORMONE.

 

In zadnja stvar, ki je najbolj pomembna -  vsak dan je potrebno narediti nekaj zase, za lasten občutek zadovoljstva, za občutek radosti. 

smeh

Desetminutni napad smeha pomeni enako kot 45 minut športa!

 

 

 

     

  1. Razgibajte telo! Že 20-minutna vadba trikrat na teden vpliva na sproščanje hormona sreče. Če želite dobre rezultate, iz telesa iztisnite nekaj znoja!
  2. Ugasnite televizor! Raziskave so pokazale, da kdor veliko gleda TV, razvije občutek osamljenosti.
  3. Omejite pitje kave na max. 2 skodelici dnevno! Kofein namreč zavira izločanje serotonina.
  4. Morske ribe vsebujejo  Omega 3 maščobno kislino, ki vpliva na  izločanje hormona sreče.
  5. Dovolj spite! Raziskave so pokazale, da se v spanju tvorijo hormoni, ki vplivajo na dobro počutje. Mimogrede – če dovolj spite, boste postali tudi bolj vitki!
  6. Aminokisline triptofan (deluje kot Proziac) in karnitin ugodno vplivata na možgane. Izboljša se tako počutje, kot spomin. Najdete ju v napitku za hujšanje Gr-control.
  7.