SKUTNA TORTA – najboljši izbor za hujšanje brez slabe vesti

 
 

Skutina torta – najboljši izbor za hujšanje brez slabe vesti

Ljubezen gre skozi želodec…in Bog že ve, zakaj imamo v ustih toliko brbončic (8000). Hrana nam zbuja dobre občutke, hormoni zadovoljstva pa vplivajo praktično na vsak delček našega telesa.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 120 g bele čokolade (veliko bolje temna čokolada z vsaj 70 % kakavovih delcev)
  • 120 g skute oz. kremnega sira

Priprava:

Čokolado stopimo nad soparo. Beljake stepemo v trd sneg. Stopljeni čokoladi primešamo skuto in rumenjake. Potem na rahlo vmešamo še stepene beljake. Maso zlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom in obložili s peki papirjem. Torta se peče 15 minut na 170 stopinj, potem temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in pečemo še 15 minut. Nato pečico izklopimo. Torta naj se peče pri obstoječi temperaturi še zadnjih 15 minut. Ko je pečena, jo vzamemo iz pečice, da se ohladi. Preden jo postrežemo, jo lahko potresemo s sladkorjem, še bolje pa je , da jo posujemo s temnim kakavom ali temno naribano čokolado.

Glikemični indeks sladice:

Jajca 0 + skuta 0 + bela čokolada 55 = 55:3 sestavine = 18,33

Nasvet: Če uporabite namesto bele čokolade temno čokolado – GI25,  potem se GI zniža na 8,33, kar pa pomeni, da je to odlično živilo za hujšanje!!!

Ko smo ravno pri tem – kako uravnavati sladkor v krvi, da se ne sproži želja po sladkem, vam svetujem, da sedaj, ko je že izobilje sadja, vsakič preden jeste češnje ali jagode, pojeste nekaj mandljev ali popijete 2 dl navadnega jogurta. Pa še to…obrok je pest češenj ali jagod :-) Tudi obilica zdravih živil z nizkim glikemičnim indeksom lahko redi.

Minka

P.S.: Še več receptov sladic za hujšanje najdete v knjigi Ko imajo hormoni žur, poleg tega pa še jedilnike za hujšanje, preproste nasvete kako kombinirati hrano…in ne nazadnje – tako se sama prehranjujem že leta in z lahkoto ohranjam postavo, kot sem jo imela, ko sem imela 18 let.

Še nekaj povezav, ki vam lahko koristijo: