Hujšanje – jo-jo učinek

 
 

10 zapovedi za lepo postavo:

hujšanje
 1. Imej se rad – nisi “kanta” za smeti (eno so ostanki na mizi, drugo pa so negativne informacije – ne eno, ne drugo ne spada v tvoje telo!)
 2. Jutro začni  z dvema kozarcema vode in potem vsako uro popij kozarec vode. Voda
 3. Ne jej sladkaj  - izogibaj se sladkorju
 4. Vsak dan se gibaj vsaj 20 minut – najbolje zjutraj - vrelec mladosti
 5. Jej  na 3 ure
 6. Ne nažiraj se
 7. Sadje jej dopoldan, popoldan zelenjavo
 8. Prehranjuj se po načelu srednjega glikemičnega indeksa
 9. Ne pričakuj drugačnih rezultatov, če nisi pripravljen na spremembe
 10. Ne pričakuj,  da bodo drugi opazili tvojo lepoto,če jo še sam ne opaziš

Ste vedeli, da je večino izdelkov z manj maščobe (lahki jogurt, lahke skute…) polnih sladkorja, ki se dodaja živilom kot konzervans?  Na deklaraciji preberite vrednost ogljikovih hidratov – če je vrednost nad 10, to pomeni, da boste zaužili 2 žlici sladkorja.  Telo kmalu po tem zahteva novo “dozo” sladkorja: “Nekaj daj v usta – na primer – nekaj sladkega.”

Ali poznate ta občutek, ko se v ustih nabere slina?

Želim vam sporočiti, da se ta občutek želje po sladkem da uspešno nadzorovati, samo vedeti je potrebno kako! To lahko preberete Tukaj -Glikemični indeks-  , ali v eni od knjig Spimo in hujšajmo ali  Prehrana po Montignacu. Tudi program za uspešno hujšanje uravnava željo po sladkem.

Pet enostavnih nasvetov, da ukrotite neustavljivo lakoto:

 • Dovolj tekočine. Ko je telo dehidrirano, dobimo v ustih občutek, da je potrebno takoj nekaj dati v usta. Privoščite si velik kozarec vode!
 • Poskrbite, da imate sladkor v krvi v ravnovesju. Jejte na 3 ure – dovolj je nekaj malega, kot je na primer pest mandljev ali pa nekaj požirkov navadnega jogurta. Več o uravnavanju krvnega sladkorja preberite na strni glikemični indeks

RASTNI HORMON

 • Vsak dan se gibajte na svežem zraku vsaj pol ure. Tako kot ogenj ne more goreti brez kisika, tako tudi kurjenje maščobe gre počasneje, ker vam manjka svežega zraka. Kisik je potreben  za kurjenje maščobe.

 • Poskrbite za rastni hormon. Rastni hormon je odgovoren za to, kako boste izgledali. Če želite  mladostni videz, čvrste obline, biti postavni in lepo oblikovani, je potrebno dati vašemu telesu sestavine iz katerih bo gradilo rastni hormon. Rastni hormon se proizvaja v spanju – 2 uri po tem, ko ste zaspali. Če hodite prepozno spat, v tem primeru vaše telo nima časa, da bi se obnovilo. Tudi večerja je pomembna. Samo zelenjava za večerjo je premalo. Telo potrebuje za izgradnjo rastnega hormona beljakovine, cink in B-vitamine, ki jih najdete v napitku za hujšanje Gr-control.