Ko imajo hormoni žur

 
 

minka gantar ko imajo hormoni žur-kako harmonija ponovno oživi naša čustva, misli in telo

Knjigo posvečam vam, draga bralka.

Želim vam pomagati razumeti svoje telo.

In knjigo posvečam tudi vam, dragi bralec,

ker imate v svojem življenju opravka tako s svojimi hormoni

kot s hormoni žensk okoli vas.

Ko človek razume, je lažje.

Hormoni povezujejo naše misli, čustva in telo. Najpomembnejši hormonski center je na sredini človekovega telesa – na območju srca. Žleza, ki je v tem predelu, je timus. To je latinsko ime za pogum, moč, srčnost. Zanimivo je, da je isto ime (thymus) tudi za timijan, ki so ga v času rimskega cesarstva pripenjali na prsi vojakom, ki so odhajali v boj. Timijan naj bi vojščakom povečeval pogum, moč in srčnost. Slovenski izraz za timijan je materina dušica. Beseda mati je vedno povezana z milino, ljubeznijo, toplino; ko pa rečemo nekomu, da je dušica, to označuje njegovo blagost. Prav materina dušica blagodejno deluje na pljuča, srce, zmožnost dihanja in zmožnost sprejemanja energije. Materina dušica navdaja telo s toploto in občutkom zadovoljstva.

Srčna čakra napaja vse hormonske centre z energijo. Ko deluje dobro – ko občutimo srečo, ljubezen, mir, pogum; ko imamo občutek moči (vse zmorem) – vse deluje. Takrat smo zdravi, polni energije, v nekaj urah se naspimo in začnemo nov dan z elanom in zanosom. Prav nasprotno pa se zgodi, ko smo nesrečni, ko smo zaskrbljeni in ko ne vemo, kako bo šlo življenje naprej. Takrat se zmanjša ali celo ustavi pretok skozi srčno čakro, zmanjša pa se tudi energijski potencial ostalih energijskih centrov. Takrat človek zboli; zboli pa na tistem delu, kjer je najbolj ranjen.

Želim vam vse dobro. Želim vam srečo, želim vam popolno zdravje, želim vam moč in pogum, želim vam zanos v vsakem trenutku dneva in v vseh obdobjih življenja. Obračajte se k sreči kot sončnica sledi soncu. Napajate svoje misli z občutki sreče, miru in ljubezni!

Vidim MIR

Vidim LJUBEZEN

Vidim SREČO

Več informacij o knjigi Ko imajo hormoni žur