LJUBEZEN DO SEBE IN HUJŠANJE

 
 

“Ampak povejte mi kako naj si človek dopove, da mora imeti sam sebe rad , skočiti iz kalupov, ki so bili prisotni vse življenje in ki jih nosimo kot neodložljiv nahrbtnik?  Saj si lahko dopoveduješ , velikokrat tudi odmisliš določene stvari, ampak tam nekje zadaj v tvoji podzavesti so pa zmeraj prisotni!?”

Odgovorite si:

Ali sem prijazen/na do sebe?

Ali se znam pohvaliti?

Ali si znam reči lepo besedo?

Ali  sem ponosna/ponosen na sebe?..

Ali se vedno kritiziram?

Ali si govorim, da nisem dovolj dobra, lepa, pametna…(dober, lep, pameten)?

Ali vedno najdem na sebi nekaj, kar  ni v redu?

Ali  vedno poskrbim za ostale, zame pa zmanjka časa, denarja in energije?

Vem, da ni enostavno. Vem, da imamo programe, ki jih nosimo od zgodnjega otroštva v sebi in enostavno ne zmoremo iz teh  kalupov!

ljubezen

Avtosugestija včasih ne deluje

Če si govorite: jaz sem suh-a, jaz sem vesel-a, jaz sem zdrav-a, jaz sem uspešen-na, vam vedno znova podzavest pove, da to ni res. Če si govorite, da je življenje lepo, pa ni; vam podzavest vedno znova pove, da lažete!

Zato  vam predlagam naslednjo trditev:

Občudujem ________ (vesele, vitalne, srečne, uspešne, zdrave…) ljudi in tudi sam-a postajam ____________  (vesel-a, vitalen-na, srečen-na, uspešen-na, zdrav-a…). Vaša podzavest ne bo sprejela te trditve kot laž, pač pa jo bo sprejela kot resnico.

To deklaracijo sem našla v knjigi Skrivnosti milijonarjevega uma. Priporočam! Priredila sem jo v ostale nivoje življenja, ker – če sebe nimaš rad, tudi uspešen ne moreš biti! Vse se začne pri tem kako razmišljamo!

Kar pomislite: ko ste pričakovali naraščaj, so bile vse ženske noseče; ko je v družini bolezen, imajo vsi bolezen; ko ste kupili nov avto, so vsi imeli nov avto; ko ste  sprehajali dojenčka, so vsi sprehajali dojenčka… Čemur daste pozornost, to opazite in kar opazite, to je v vašem življenju!

Vem, da ni enostavno priti do tega, da se imaš rad. Vendar vam povem iz lastnih izkušenj, da vsak to zmore. Podzavest potrebuje le tri tedne da sprejme novo resnico! Še ena knjiga mi je pomagala, da sem si nehala govoriti kritične stavke – Čar samozavesti

” Če se lahko navadimo poniževati sebe, se lahko navadimo tudi znova spodbujati! Pozitiven, ljubeč in hvaležen pogled na življenje pritegne k meni  najboljše življenje.”

Ljubezen do sebe pomeni, da:

  • če sem lačna, ne spregledam tega signala
  • posegam po zdravi hrani, ker moje celice ne potrebujejo lepila, blokad in hromila (bela moka, sladkor in slaščice)
  • če sem žejna, pijem
  • če sem  žalostna, si vzamem čas za sebe
  • če sem potrta, si dovolim, da potrtost odide in si napolnim dušo z lepoto…

Če določene  dela telesa ne morete sprejeti, ga spremenite!

Pri preoblikovanju telesa vam lahko pomagam s program za hujšanje; pri lepi koži vam lahko pomagam s programom za razstrupljanje; pri  prazni denarnici pa vam prav tako lahko pomagam s programom za dodatni zaslužek. Če čutite, če vas privlači in če vedno znova naletite na iste informacije; potem jim sledite in prepričana sem, da vas čaka bolj zadovoljno življenje!