Operimo misli in telo

 
 

Sistem pralnega stroja

Včasih človek ne ve več, kaj je prav in kaj ne. Nekdo trdi, da je potrebno piti, spet drugi, da piješ toliko, kolikor si žejen… Danes bomo govorili o vodi, da se razumemo, ne o potrebah po drugih pijačah.

1. Operimo telo:

Prejšnji teden je na srečanju Tečaj zdravega življenja Jani govoril prav o tem. Rekel je – mama ima star stroj, ki porabi ogromno vode, ko doda perilo in malo praška, je njeno perilo oprano. On in njegova žena pa imata stroj z nizko porabo vode, ko  dodata perilo in prašek – perilo ni oprano. Zakaj?  Če hočemo prati, potrebujemo vodo! Voda odplakne umazanijo. Tudi v našem telesu.

hujsanje-diete

Ste se že kdaj tehtali  zvečer in zjutraj? Ali se tudi vam dogaja, da imate zjutraj 1 kg manj? Ali je možno, da ste ponoči shujšali? Možno je, seveda. Dokazano lahko shujšate v spanju… Pred kratkim mi je gospa Mojca sporočila, da je njen sin shujšal z metodo hujšanja v spanju 12 kilogramov, ona pa je v pasu izgubila 11 centimetrov. Preberite njeno zgodbo. Mojca hujša po sistemu, ki je opisan v knjigi Spimo in hujšajmo.

Ponoči se potimo, tudi z dihanjem odvajamo vodo…in to je normalna posledica, da zjutraj tehtamo manj. Zato začnite dan z 6,5 dl vode. Vanjo lahko dodaste limonin sok… Navodila preberite na naslednji povezavi: VODA.

Kaj pa vode z okusom? So dobre, kajne? Poglejmo deklaracijo: na 100 ml (1deci) je 4,5 grama sladkorja. To je primerljivo z enim malim zavitkom sladkorja, ki ga dobimo poleg kave ali z eno polno jedilno žlico sladkorja. Grozljivo, kajne?! Če na dan popijete 1 veliko plastenko vode z okusom – liter in pol – nevede zaužijete  15 žlic sladkorja!

Koliko bi bilo potrebno piti? Strokovnjaki priporočajo na 25 kilogramov telesne teže 1 liter vode. Sedaj pa si sami izračunajte, koliko vode potrebuje vaše telo. Kaj pa predoziranje? Tukaj govorimo o 9 litrih in več dnevno. Dvomim, da jo lahko predozirate. VODA

2. Operimo odnose:

Prejšnji teden sem peljala avto v avtopralnico. Tudi avto operemo z vodo, kajne? Vsekakor so potrebna čistila, pa vendar, brez vode avto ne bi bil opran.

Gospodu, ki dela v avtopralnici je ime Andrej. Rekla sem mu:”Andrej hvala.” Veste, kaj je odgovoril? “Kako lepo. Ponavadi mi nihče ne reče hvala, samo listek pomolijo in to je to. Pa še neprijazno gledajo.”

Voda za naše odnose je ljubezen. Začnimo s čiščenjem!

Zanimive povezave:

ZDRAV OTROK

ZDRAVO SRCE

VSEGA JE KRIV NAPOLEON – VSE O SLADKORJU

RASTNI HORMON

ZDRAVO HUJŠANJE