ZDRAVO HUJŠANJE – DEBELOST

 
 

Vzorci iz mladosti

K današnjemu pisanju me je spodbudila mlada mamica Erika, ki ima tri otroke stare od 1 leta pa do 4 let. Tri nosečnosti ena za drugo so ji pustile doto  – kar nekaj kilogramov preveč. Tudi meni se je zgodilo enako, ker sta bili zadnji dve nosečnosti ena za drugo. Nisem še uspela priti na svoje kilograme, ko sem spet zanosila. Pri zadnji nosečnosti sem pridelala 20 kilogramov.

Otroci jejo 5x na dan. Ko so lačni jejo; ko so pa siti, pa enostavno ne jejo več in pustijo hrano na krožniku ne glede na to, koliko lačnih otrok je po svetu. Otroci  imajo še vedno  delujoč občutek za lakoto. Ko so bili naši otroci majhni sem se ujela v past  – bila sem kanta za hrano. Vso hrano, ki je ostala na krožnikih, sem pospravila jaz.

Pri zajtrku so otroci jedli Čokolino – kar je ostalo je pristalo v mojem želodcu.

Malica : otroci so jedli skuto s sadjem, jaz pa ostanke, enako se je zgodilo pri kosilu, popoldanski malici in večerji.

Čeprav  sem pazila koliko sem jedla, se moji kilogrami niso hoteli stopiti. Otroška hrana je za otroke, da zrastejo! Ker vi ne greste več v višino,  boste šli  od otroške hrane v širino!

Enostavni ogljikovi hidrati, ki jih vsebuje otroška hrana so primerni za otroke za rast in energijo, za vas pa so primerni sestavljeni ogljikovi hidrati, ki jih dobite z zelenjavo in polnovrednimi žiti –  kruh iz ržene moke, neoluščeni riž, testenine iz polnovredne moke.

Znebite se vzorcev iz mladosti:

ustavite prenajedanje

 1. »Hrane pa ja ne bomo metali stran!« Kruhove skorje posušite in jih skupaj z otroki nesite k najbližjemu kmetu. Na kmetiji vam bodo hvaležni, vaši otroci pa bodo z veseljem hranili kokoši, koze in ovce.
 2. »Pojej vse! Pomisli, koliko lačnih je na svetu. Če bi oni imeli to pred seboj, bi jo z veseljem pojedli« Čeprav so v Afriki lačni, ne bo nihče bolj sit, če boste vi pojedli vso hrano, ki je na mizi.

Rešitev?  Seveda obstaja! Ker se imate radi, je vaš obrok ravno tako pomemben, kot otroški obrok. Otrok naj je hrano, ki jo ima rad, vi pa, ki ste otroku zgled, si pripravite hrano, ki je primerna za vas. Pripravite si za malico oreščke, narežite si surovo papriko  na trakove in jo začnite zobati , skuhajte polnozrnate testenine…  Presenečeni boste, kako se otroci zgledujejo pa nas odraslih. Nadomestite piškote, ki so na mizici z zdravimi prigrizki.  Poglejmo pošteno – kdo je te piškote? Vsakič ko greste mimo mizice – hop – en piškot v usta. Na mizico dajte raje sveže sadje, mandlje, brazilske in indijske oreščke, rozine, posušene brusnice (čeprav slednje spadajo med hrano, ki vam povzroča naval lakote)…

Razbijte omejujoča prepričana! Naložite si nov program glede zdrave prehrane. Posledica bo zdravo hujšanje!

 • Nasmehni se!
 • Zaupam vase.
 • Pričakujem najboljše
 • Kilogrami se z lahkoto topijo.
 • Moje telo je zdravo.
 • Z lahkoto ohranjam svojo idealno težo.
 • Danes je moj dan!
 • Sem živi magnet za uspeh.
 • Ljubim življenje!
 • Z lahkoto dosežem in vzdržujem svojo idealno težo.
 • V mojem življenju je vse dobro….

Prijavite se na e-tečaj

ZDRAVA PREHRANA in HUJŠANJE!

BREZPLAČNO!

Skupaj bomo pogledali kako se izogniti JO-JO učinku, katera hrana vas nasiti za dalj časa, kaj potrebujete, da vaše telo izdeluje hormon vitkosti, kako se znebiti celulita…