Zelišča za odvajanje vode – tudi proti celulitu

 
 

Zelišča pomagajo pri  odvajanju vode iz telesa. Ker vsebujejo poleg kalija tudi druge minerale, pomagajo celo proti celulitu:

  • Peteršilj – vsebuje veliko kalija kar na telo deluje kot duetertik. Žlico posušene  korenine ali posušenih listov  je potrebno namočiti v liter vode in počasi zaverti. Vre naj nekaj mnit, nato se odcedi in  pije 3 skodelice ali več  na dan.
  • Koprive – 1 jušna žlica posušenih kopriv se prelije z 2 dl vrele vode, pokrite se pusti  stati 1 uro, nato se precedi in popije. Na dan se lahko popije 3 do 4 skodelice koprivinega čaja
  • Brezovo listje – mlado listje lahko naberete sami ali pa jih kupite v zeliščni trgovini ali v lekarni. Čaj pospešuje odvajanje urina, priporočljiv je pri putiki, revmatičnih obolenjih, sklepnemu revmatizmu in  drugih vnetjih sečil. Znižuje vročino. Poparita se  2 žlički z  0,5 l vrele vode in nato se čaj  pije večkrat na dan.
  • Regrat prav tako odvaja vodo iz telesa. Pomagajo tako regratove korenine kot regratovo listje. Tako listi kot tudi korenina imajo po zaslugi vsebnosti grenčine diuretične lastnosti. Uživanje enih ali drugih je zato koristno pri zastajanju vode v telesu, motnjah v delovanju ledvic in težavah z mehurjem. Čaj iz regrata raztaplja, osvežuje, čisti, odpira, pospešuje potenje in krepi. Vpliva na celotno izločanje v telesu, posebno žolča, in odpravlja vse zastoje, kopičenja in zasluzevanje. Brez bolečin pospešuje izločanje seča in ker odstranjuje iz telesa vse strupene snovi, učinkuje regrat  poživljajoče in krepilno. Čaj se pije  takoj zjutraj –  lahko tudi pol litra, če zmorete.

regrat-zdravje

  • Bezgove jagode ali terjak so odlične  za odvajanje vode. Jagode je potrebno kuhati par minut, nato se jih precedi. Čaj se lahko pije večkrat na dan. Tudi mladi bezgovi poganjki  in  lubje je zdravilno, saj v nekaterih virih lahko najdemo, da delujejo kot odvajajo in pomaga uravnavati delovanje ledvic in mehurja ter spodbujjo izločanje nakopičenih tekočin iz telesa.
  • Zlata rozga – čaj iz zlate rozge se priporoča za lajšanje težav pri kroničnih vnetjih sečil in pri zastajanju vode v telesu. Blagodejno deluje na čiščenje jeter in vseh notranjih organov, zelo dobro pa deluje tudi pri vnetjih v ustih in pri težavah z aftami.

Pospešite razstrupljanje telesa z NeoLifeTea – osvežilnim čajem